We are pleased to announce that this exhibition has been extended until 1 June 2018
REBELLION FIRE EXPO - March 10, 2017 - June 1, 2017
Westcord Fashion Hotel
Hendrikje Stoffelstraat 1, Slotervaart, 1058 GC Amsterdam


Studio Edens presenteert tentoonstelling Rebellion Fire 
Kunstenaars laten zich inspireren door protest Standing Rock
Op 10 maart 2017 opent in het Fashion Hotel Amsterdam Westcord de tentoonstelling Rebellion Fire van Studio Edens Amsterdam. Kunstenaars Nellen en Allan Edens maken zich hard voor de verbinding van mens en aarde en laten zich onder meer inspireren door vreedzame protesten en initiatieven van mensen die zich inztten om natuur en aarde te beschermen. De kleurrijke schilderijen die ze maken bevatten invloeden van tribal arts en symbolen die verwijzen naar liefde, passie, rituelen en spirituele energieën.

Standing Rock
De titel van de tentoonstelling Rebellion Fire verwijst naar het ‘innerlijke vuur’ dat mensen drijft om in actie te komen voor datgene wat ze liefhebben, waar ze voor staan en voor leven.  Op dit moment zijn de Native Americans, die zich verenigd hebben op Standing Rock, om de omstreden Dakota Access oliepijplijn tegen te houden, een grote inspiratiebron voor de twee kunstenaars. De Native Americans voorzien vervuiling van de grond en het water. Zij zijn samengekomen op Standing Rock, een heilige rots, om het water te beschermen en daarmee de toekomst van onze planeet. Zij noemen zichzelf de Waterprotectors.
Met het werk dat Allan en Nellen maken willen ze hun dankbaarheid voor deze ‘waterbeschermers’ tonen en dit tegelijkertijd onder de aandacht brengen bij hun publiek.
Allan Edens: “De vastbeslotenheid van de Native Americans bij Standing Rock is een voorbeeld voor ons. Een situatie als deze staat symbool voor de hele aarde. De Native Americans staan hier om het water te beschermen dat door hun heilig gebied stroomt en tegelijkertijd beschermen ze het water voor de gehele mensheid. Dus ook voor jou en mij.”
Nellen Edens: "Ik ben in Amsterdam geboren, een grote stad maar tegelijkertijd ben ik native bewoner van de aarde. Ik ben natuur en ervaar de liefde als de grootste natuurkracht op deze planeet. Daarom vind ik het zo belangrijk dat mensen zich bewust zijn van hun eigen lovepower, ons heilige vuur. We kunnen opstaan in Liefde, net als de Native Americans van Standing Rock.
Back to Top